Elina VAG

Elina heter jag. Född och uppvuxen i Gävle och 28 år gammal. Här kommer några rader om om min syn på miljön och miljötänk!

För många år sen berättade en tjej för mig att hennes nyårslöfte var att endast köpa Second handkläder under hela det kommande året. Hon förklarade att poängen med nyårslöftet var att försöka utmana sig själv till att förbättra sitt miljötänk. Hon inspirerade mig till att prova samma sak. Visst var det utmanande när man hade ett helt annat shoppingmönster innan nyårslöftet men det slutade ändå med att jag höll det rätt bra. Jag tror att det ofta är så nyfikenheten väcks för något – att någon berättar om sitt engagemang och för det vidare och sår på så vis ett frö.

Nu handlar inte jag uteslutande Second handkläder, men jag försöker att hitta det jag söker där först. Sen finns det ju även bättre miljövänligare alternativ även när man köper nya plagg. Eller kanske man ska kalla det för nygamla plagg om de är tillverkade av återvunnet material? ☺

Det som inspirerar mig är att det ofta blir ringar på vattnet när man väl har påbörjat något. Kan jag göra mer? Hur miljövänligt är det när man gör/köper si och så? Men allt börjar för mig med inspirationskälla som leder till ett större engagemang. Därför är Vatten i Garderoben ett projekt som känns viktigt för mig. Vi började också i den änden att vi ville göra en enkel förändring för att i det stora hela skapa stora resultat. Vi hoppas på att kunna inspirera genom att ta fram små detaljer som gör en stor skillnad i allt vi förmedlar under projektets gång.

Det är där vår lilla projektledningsgrupp verkligen kan skapa förändring på riktigt. För tänk om vi kan åstadkomma det som den tjejen gjorde för mig den där gången? Tänk om någon läser ett inlägg från oss och börjar fundera över sina dagliga livsvanor (inte minst hur mycket vatten de egentligen har i sin garderob), för att sen diskutera det med vänner och bekanta. Ett sådant projekt kan jag inte betrakta som annat än oerhört lyckat.