waste_recycling

Något som jag tror många upplever som ett problem när det kommer till återvinning är vart de ska göra av de förpackningar som ska återvinnas. Det finns ingen naturlig plats för återvinning i dagens hem, under diskbänken finns det enbart plats för övrigt avfall och kompost!

En naturlig plats för det andra avfallet saknas och vem vill ha massa påsar ståendes helt synligt med metall, plast, papp och andra avfall som skall återvinnas? Själv bor jag i ett hus byggt på 40-talet med ett kök som till stora delar är bevarat. Jag är väldigt förtjust i mitt kök men vi har knappt plats för vår dammsugare i städskåpet och ännu mindre plats för återvinning!

Jag har valt att lösa det genom att helt enkelt köpa ”kärl” som blir som en del av inredningen. Därför tänkte jag ”bjuda hem” er till mitt kök för att visa hur jag har gjort ett försök att få mitt plast-, metall- och glasavfall att smälta in med resten av köket.

Jag hittade hinkar på Ikea som passar väldigt bra in färgmässigt och stilmässigt med resten av mitt kök, perfekt! Däri gömmer sig alltså mitt avfall som skall återvinnas. Nedan följer några bilder på övriga köket i ett försöka att ge en bättre känsla av hur väl de faktiskt passar in med resten av köket. Och för er som undrar, ja ungnen går att öppna när hinkarna står där ;)

Samma köksbord som stått hemma hos mina föräldrar större delen av mitt liv fick flytta hem till mig. Det fick nytt liv med hjälp av lite vit målarfärg.


Gammalt får samsas med nytt hemma hos mig.


En gammal Coca Cola-låda fick bli förvaring ovanpå kylskåpet.


Personligen tycker jag som skrivet att burkarna går väldigt väl ihop med resten av mitt kök. Givetvis återvinner jag även  pappersförpackningar, tidningar och PET-flaskor också. Men det får inte plats i köket, det har vi under skrivbordet men för tillfället i betydligt fulare påsar av plast. Också dessa köpta på Ikea men förhoppningsvis ska jag snart få tag på ett snyggt sätt att återvinna även dessa material.