IMG_7067

Häromdagen var jag in i Gävles nyaste (skulle jag tro) vintage/second hand/retro butik. Så Retro, butiken ligger dessutom nästan granne med mig, perfekt! Jag har en förkärlek till klänningar, särskilt om de andas 50-tal! Second hand i alla ära men när det kommer till klänningar så tänker jag inte riktigt på miljövinsten i att köpa dem. Jag är alldeles för upptagen av euforin att ha hitta en så vacker skapelse och dessutom få bära den själv! Att denna konsumtion kan göras med gott samvete gör bara saken ännu underbarare.

Förutom second hand så är ju även återbruk bra och det är något som Så Retro verkligen tagit fasta på! De syr nämligen upp underbara skapelser själva. Som sagt jag älskar klänningar och jag älskar klänningar som andas 50-tal sen om de är gjorda av en gammal gardin eller om de faktiskt är från tiden kan ibland spela mindre roll. Särskilt när de ser ut såhär:

Tyvärr var just den här och deras andra uppsydda för stora för mig. Det är med andra ord inte jag på bilderna för där sitter klänningen perfekt! Men den är som ni säkert redan förstått faktiskt gjord av en gammal gardin, fantastiskt! Jag gick i alla fall därifrån en 70-talsklänning och en fantastisk hatt rikare. Mycket vatten sparat bara där skulle jag tro! ;)

/Emma