citronavocado

Skönhetsprodukter innehåller ofta onödiga kemikalier fast de utger sig för att vara ekologiska eller naturligt framtagna. Vad många kanske inte tänker på, är att många effektiva produkter finns hemma i skafferiet. Här kommer några exempel på skönhetsprodukter man kan göra själv. Skonsammare för miljön och många slantar sparade!

  • Ta bort ögonmakeup med olivolja! Den är dryg och återfuktande. Plus i kanten är att den inte svider om man får det i ögonen. 

 

  • Gör din egen scrubmask genom att blanda ihop 3 msk olivolja, 2 msk honung, 1 dl strösocker. En riktigt bra mask så här i vintertid och huden är torrare. Bara att massera in med cirkulära rörelser (utom området runt ögon) och skölja av. Det kommer att kännas som att huden är dränkt i olja hur mycket man än sköljer, men när huden fått torka ordentligt efteråt så kommer det härliga resultatet.

 

  • En annan bra ansiktsmask är att använda sig av ett endaste ägg. Äggvitan bra mot fet hy, stora porer och har en sammandragande effekt, medan äggulan återfuktar. Separera vitan från gulan och vispa vitan till ett skum. Applicera i ansiktet och skölj av när vitan stelnat, när det blir svårt att le :-) Använd sedan gulan på samma sätt för ett mjukgörande resultat.

 

  • Kokosolja kan användas till mycket! Den kan exempelvis användas för att återfukta och reparera torrt och skadat hår. Fördela då i hårtopparna, låt det verka en stund och tvätta ur. Fördela lätt uppvärmd kokosolja i hårbotten om du istället vill motverka och ta bort mjäll effektivt. Funkar även utmärkt att återfukta huden med och kan lindra eksem eller hudutslag. Den dämpar också påsar och rynkor under ögonen om man applicerar det där.

 

  • Ett tips på en effektiv hårinpackning för torrt och skadat hår: 1 mosad avocado, 1 mycket mogen mosad banan, 2 tsk olivolja. Mixa allting till en slät smet. Fördela jämnt i hela håret, låt verka 20-30 min, tvätta håret.

Har ni några bra tips på något ni brukar göra/använda? Dela gärna med Er i gästboken! :-)